شابلون سازی

شابلون سازی - تصویر اصلی ایساتیس

چاپ سیلک یکی از با اهمیت ترین انواع چاپ می باشد که به وسیله آن روی هر نوع قطعه از جنس های فلزی، پلاستیکی، چرم، چوبی و … می توان چاپ هایی را ایجاد نمود. این نوع چاپ به علت تک مرحله‌ای بودن و عدم نیاز به پد سیلیکونی و همچنین ایجاد طرح های برجسته نسبت به سایر انواع چاپ دارای محبوبیت بیشتری می باشد. در چاپ سیلک تیراژ بالا است و امکان ایجاد چاپ روی قطعات صاف یا استوانه ای وجود دارد و به همین علت می توان انواع قطعات را به وسیله آن چاپ زد. در این نوع روش احتیاجی به ساخت کلیشه نیست و تنها ساخت شابلون کفایت می کند. به همین علت امروز قصد داریم تا در رابطه با شابلون سازی توضیحات جامعی را ارائه کنیم. همراه ما باشید.

مراحل شابلون سازی

در مجموعه چاپ صنعتی ایساتیس شابلون به وسیله کارکنان مجرب این مجموعه ساخته می شود و ساخت آن دارای مراحل مختلفی می باشد. در ابتدا باید طراحی طرح صورت بگیرد، این طرح می‌تواند شامل لوگو برند شما و اعداد و حروف باشد. در نظر داشته باشید که این طرح قرار است روی قطعات مورد نظر شما ایجاد چاپ نماید، به همین علت طراحی آن بسیار حائز اهمیت است. بعد از طراحی طرح آن را روی کاغذ کالک (از جنس پلاستیک شفاف) چاپ می نماییم، به این صورت که طرح ما به رنگ مشکی و اطراف آن شفاف است تا نور به راحتی از آن عبور نماید. بعد از آن نوبت به ساخت چارچوب شابلون می رسد، برای این کار از چارچوب فلزی یا چوبی استفاده می شود که استفاده از چارچوب چوبی به علت وزن سبک و قیمت ارزان رایج تر می باشد. بعد از آن توری چاپ را روی آن نصب میکنیم که در دو نوع سوئیسی و ژاپنی در بازار وجود دارد، هر دو این جنس ها دارای کیفیت بالایی هستند و می‌توان از آنها برای شابلون سازی استفاده نمود. برای نصب توری به چارچوب از منگنه استفاده می شود، این مرحله بسیار دارای اهمیت است چرا که باید توری را به طور کامل کشید تا در آن خمیدگی ایجاد نشود در غیر این صورت شابلون ساخته شده دارای کیفیت پایین خواهد شد. در نظر داشته باشید که انتخاب توری در چاپ اهمیت زیادی دارد چرا که برای رنگ های pvc استفاده از توری ۷۷ و رنگ های طلایی و نقره ای توری ۵۵ برای چاپ مناسب هستند و استفاده از آن ها باعث افزایش کیفیت چاپ خواهد شد. هنگامی که توری روی قاب به طور کامل نصب گردید باید طرح را روی آن ظاهر کرد که در ادامه در رابطه با ظاهر سازی طرح توضیحات جامعی را ارائه می نماییم.

تماس با مجموعه ایساتیس: 09121766908

شما می توانید از مقاله طرح کلیشه نیز دیدن نمایید.

 شابلون سازی - تصویر صفحه اول ایساتیس

ظاهر کردن طرح در شابلون سازی

برای ظاهر نمودن طرح در شابلون سازی نیاز به استفاده از لاک مخصوص می باشد. ابتدا لاک را با ماده حساس کننده به نسبت ۱۰ به ۱ مخلوط می نماییم و سپس به وسیله کاردک روی سطح توری می کشیم که باید به صورت کاملاً یکدست انجام شود. نکته دارای اهمیت در این مرحله این است که کار در فضایی تاریک انجام شود و سپس باید مدتی را صبر کرد تا لاک خشک شود. معمولاً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای خشک شدن لاک زمان لازم است که در این مورد جنس لاک دارای اهمیت می باشد. در نهایت برای این که بفهمیم لاک به طور کامل خشک شده یا نه کافیست که روی قسمتی از آن دست بکشیم و اگر سطح چسبنده بود یعنی لاک به طور کامل خشک نشده است. توجه داشته باشید که در صورتی که لاک به مدت زیادی روی توری بماند و بیش از حد خشک شود، ظهور طرح با مشکل مواجه می شود و در این مرحله تنها کافیست تا لاک چسبنده نباشد. حالا زمان آن رسیده تا طرح چاپ را روی میز نور قرار دهیم و سپس شابلون را با دقت زیاد روی آن بگذاریم و پشت شابلون را با جسمی تیره پوشانیم تا از خروج نور جلوگیری شود. شابلون باید مدتی روی میز نور بماند که این بستگی به جنس لاک دارد، بعد از آن می توان شابلون را برداشت و کاغذ کالک را از روی آن جدا نمود. سپس با استفاده از آب لاک حساس شده از روی قسمت های مورد نظر پاک می شود و تنها قسمت‌هایی که نور از آنها عبور نکرده باقی می ماند. به این وسیله طرح اصلی روی شابلون ایجاد می شود و برای افزایش کیفیت از آب چسب برای پوشاندن منافذ توری استفاده میکنیم تا در هنگام چاپ، رنگی از آن عبور نکند.

تماس با مجموعه: 09121766908

شابلون سازی - تصویر صفحه دوم ایساتیس

نکات دارای اهمیت در شابلون سازی

استفاده از حساس شونده در ساخت شابلون بسیار حائز اهمیت است چرا که به این ترتیب لاک به نور حساس شده و قسمت های مورد نظر با قرار گیری شابلون روی میز نور و سپس با استفاده از آب پاک خواهند شد. در صورتی که طرح روی کاغذ عادی چاپ شود باید از روغن برای شفاف نمودن آن استفاده کرد تا نور را از خود عبور دهد که این بیشتر برای استفاده ‌های کارگاهی یا خانگی مناسب است اما در کارخانه های صنعتی حتماً باید از کاغذ کالک استفاده کرد. برای ساخت شابلون می توان دستگاه برش لیزری را نیز به کار برد، اما در چاپ سیلک استفاده از توری رایج تر می باشد. نکته ی حائز اهمیت در شابلون سازی نگه داری از شابلون است که بسیار دارای اهمیت می باشد، چرا که در صورت نگه داری نادرست باعث آسیب به آن خواهد شد و در کیفیت چاپ تاثیر گذار خواهد بود. توجه داشته باشید که شابلون ها را باید در جایی به صورت کاملاً صاف قرار داد تا به اصطلاح تاب بر ندارند، همچنین در صورتی که به شابلون ضربه ای وارد شود باعث صدمه دیدن آن خواهد شد که باید در حفظ آن برای جلوگیری از هرگونه صدمه احتمالی کوشید، چرا که در نهایت رنگ با کمک شابلون به روی قطعه مورد نظر منتقل می شود و هر گونه آسیب به شابلون باعث کاهش کیفیت و دقت چاپ خواهد شد.

راه های ارتباط با مجموعه چاپ صنعتی ایساتیس

در مجموعه چاپ صنعتی ایساتیس تمامی مراحل طراحی تا چاپ توسط کارکنان مجرب این مجموعه انجام خواهد شد و همچنین این مجموعه قادر به ساخت شابلون، کلیشه، فیکسچر و … می باشد. شما می توانید انواع سفارش خود برای ساخت شابلون و کلیشه یا چاپ روی قطعات و محصولات تولیدی خود را از طریق صفحه تماس با ما ثبت نمایید و از مشاوران این مجموعه مشاوره رایگان دریافت کنید. همچنین برای مشاهده دیگر خدمات ما را از طریق شبکه‌ های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام دنبال نمایید. از همراهی شما سپاس گزاریم.

راه های ارتباط با مجموعه چاپ صنعتی ایساتیس

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید وارد لینک زیر شده و از کارشناسان این مجموعه مشاوره رایگان و اختصاصی دریافت کنید.

تماس با ما

مطالب مرتبط

چاپ سیلک یو وی روی بطری شامپو

مشاهده

اجرای چاپ طلاکوب روی لیوان و ظروف شیشه ای

مشاهده

اجرای چاپ تامپو روی تجهیزات پزشکی

مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *